Friday, May 20, 2011

HEader baRu

Assalamualaikum

alhamdulillah..tercapai jugak hajat nak ada header cam blog-blog yang lain..akhir nya..ncik pidah dapat jugak header tu..yeah!!!

jutaan terima kasih ncik pidah nak ucapkan kepada cik tikah coz sudi buatkan header yang cantik tu untuk ncik pidah ye..hargai sangat..blog ncik pidah dah bertambah m'narik dah dengan ada nya header yang cik tikah buat..terima kaseh banyak2 taw...hari yang cerah!! :D

Wednesday, May 11, 2011

SelamAt Hari Ibu

Assalamualaikum..

yeah!! dapat jugak ncik pidah online..epy-epy..hehe..kamu semua apa kabar ye??hope semua sehat-sehat blake la ye..

masih tak terlambat kan untuk ncik pidah ucapkan selamat hari ibu kepada mam ncik pidah yang bernama hayati binti din.."selamat hari ibu mam..sayang mama sangat" hehe..tq coz m'besarkan pi nie..tq coz sanggup tahan dengan prangai pi nie..tq coz sudi masak makanan kesukaan pi..hehe..tq untuk semua pergorbanan mama..sayang mama sangat..

and tak lupa jugak kepada siapa-siapa yang dah bergelaran ibu..ncik pidah nak ucapakan selamat hari ibu untuk kamu semua..

epy mother's day..
:D

Monday, April 25, 2011

1 DoWn And 3 LeFt

Assalamualaikum..

kawan-kawan..hahah..nak tahu something tak??nak tahu taK ?? alaaaa..cakap la nak tahu..cakap la..cakap la.."eh..pesal aku gedik semacam nie"..ish..hehee..

ncik pidah nak gtaw yang ncik pidah la lepas dah 1 paper final..tinggal 3 paper lg..haha..nak gtaw yang nie je sebenar nyer..konpem ramai yang cakap..

"eley..ingatkan nak gtaw apa tadi..nak gtaw yang dia dah lepas 1 paper je..aku yang habis final exam takde nak kecoh-kecoh pon"

waaaaaaaaaaaaaa...

bila la final nak habis nie..tak sabar nak balik rumah..nak qada semua tido-tido yang terlepas nie..

(-.-" )

Wednesday, April 20, 2011

FinAL ExAm


Assalamualaikum..

kawan-kawan!! final exam dah dekat la..tidakkkkkkkkkkkk!!! X(..tak suke!! ncik pidah dah start tension dah nie..

ermm..saya mohamad firdaus sulung(ncik pidah) ingin memohon maaf kalau saya peranah terkasar bahasa, mengumpat siapa-siapa, m'buli siapa-siapa, terkentut tak berbau ke..saya mintak maaf ye..doakan ncik pidah berjaya buat final exam nanti..amin~ ncik pidah pon doakan kawan-kawan yang tengah nak final exam jugak,..gud luck semua..chaiyok!! chaiy0k!! jom berjuang sama-sama..
:)




"All the best to all blogger sekalian"

Saturday, April 16, 2011

aDaKAh KAmu TAhu??

Assalamualaikum..

adakan kamu tahu bahawa...

~cuba tengok zip seluar anda.terterra huruf YKK..YKK b'makna yoshida kogyo kabushibibaisha iaitu sebuah kilang m'buat zip terbesar didunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang nie~

~bunyi (kuek) yamh dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun.sehingga kini kita tidak tahu mengapa~

~ dengan sepotong coklat noleh membunuh angjing? benar!! coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor angjijg yang bersaiz kecil~

~pada tahun 1830.ketchup(sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan~

~tiada satu jam pun di las vegas gambling casinos.dengan ketiadaan jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka~

~nama sebenar rama-rama(butterfly) ialah "flutterby"~

~mosquito repellents or penghalau nyamuk tidak membunuh.sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana mangsa berada~

~pakar dan doktor gigi mengesyokan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang-kurangnya 6 kaki jauh dari tandas untuk menghalang kuman berterbangan ketika anda menggunakkan flush tandas~

~jika 111,111,111 didaradkan dengan 111,111,111 anda akan mendapat jawapan 12345678987654321~

~warna biru adalah warna kesukaan 80% rakyat amerika~

~tanda (#) di keybroad komputer anda sebenarkan dinamakan sebagai "octothorp"~

~kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang nie mengandungi sisik ikan yang telah diproses~

~adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata~

~seekor lipas mampu hidup selama 10 hari tanpa kepalanya~

~nama yang paling banyak umumnya didunia ni ialah Muhammad~

~produk pertama menggunakkan bar code adalah wrigley's gum~

~mexico city tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun~

~mengikut statis dalam kehidupana.ayam adalah haiwan yang paling banyak di dunia mengalahkan manusia keranacara pembiakan yang berleluasa dan senag dibiakan untuk makanan~

~otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv~

~terdapat banyak telefon di Washington D.C menglahakan penduduk-penduduknya~

~jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar.kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik senula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung~

~Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaotu Monalisa(10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)~


~90% dari pembaca yang menbaca info ni kebanyakannya tidak tahu tentang fakta-fakta yang telah diberikan..keajaiban fakta-fakta nie dapat menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusyikalan minda kita sendiri~hehehhe..


~enjoy ur reading~

Thursday, April 14, 2011

bEn AshaAri GegAr Lagi

Assalamualaikum..


abg Ben Ashaari m'gegar lagi..tujuan..no tujuan la..sekadar nak kumpul kenalan blog..
kepada siapa-siapa yang nak join..klik sini ye..ben ashaari
abg ben nak kumpul seberapa banyak blog bermula hari ini (14/4/2011) sehingga (17/4/2011)

b0SAn NyEr

Assalamualaikum~

arghhhhhhhhhh!! ncik pidah bosan la..pagi-pagi buta nie tak taw hala tuju nak pergi mana..nak pergi taman main buai..dah lewat malam..nak pergi tengok match bola...konpen tv tengok ncik pidah..bukan ncik pidah tengok match bola..adeh..

haaaaaaaa....ada siapa nak ncik pidah klik-klik nuffnang korang tak??kalo ada..post la link blog kat entri nie..as fast as kakiku berlari ncik pidah klik..jangan malu-malu..jangan segan-segan ye..hehe.. (^_^)

bEaUtiFuL LiFe

Assalamualaikum...

haha..ncik pidah blur la pagi-pagi nie..tak tahu nak buat entri pasal apa..
ermm..jom tengok video nie nak tak??kalau nak..jom!! jom!!
kalau tak nak pon..jom tengok jugak..hehe
video

13/4/2011

Assalamualaikum..

13/4/2011..genap dah 4 tahun arwah meninggalkan kami sekeluarga..
semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman disana..amin..

AYAH..KAMI SEKELUARGA MENDOAKAN AYAH DISANA SELAMAT..

AL-FATIHAH...

SEDEKAHKAN AL-FATIHAH KAT ARWAH AYAH NCIK PIDAH YE...

Monday, April 11, 2011

test jap!

hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha
hahaha

hYe!! hAi!! hElLo!!! oLa!! AloHA!!!

Assalamualaikum..

pekaba semua???hehe..hope semua sehat2 belaka la ye..ingat ncik pidah lagi tak?kepada siapa-siapa yang tak ingat..cepat jalan itik!! cepat!! tangah marah nie..cepat!!! arghhhhhhhh!!
hahaha..

pape pon..selamat berblogging kepada ncik pidah..dah lama dah tak masuk blog nie..penuh sarang sawang...t0long cuci jap kepada siapa-siapa yang rajin...hehe..

Tuesday, February 22, 2011

"GivEawAy EdY : kAtA kAu"



Assalamualaikum~

disebabkan t'lampau bosan and tak taw nak buat apa..ncik pidah pon join la
"giveaway edy:kata kau"
berminat??nak join??klik sini ye.. edy



1. Jadi FOLLOWER blog ini.

2. Buat entry dengan tajuk "GiveAway EdY : KATA KAU!".
Pastikan pada entry tersebut mempunyai BANNER GiveAway dan LINK ke blog entry GiveAway ini.

3. Pilih 1 GAMBAR dari mana2 entry dalam blog ini dan letakkan pada entry penyertaan anda.
Pastikan gambar tersebut mempunyai border seperti ini :


4. Letak CAPTION/KATA-KATA paling UNIK/KREATIF/LUCU untuk gambar yang dipilih.
Caption/Kata-kata mesti tidak melebihi 10 PATAH PERKATAAN.

5. TAG sekurang-kurangnya 1 orang blogger dan pastikan mereka tahu.

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry ini.


Tarikh Tutup : 12.00 Tengahhari pada 28/2/2011

nie pic yang ncik pidah amik dalam blog ncik edy..hehe



"jangan m'nilai sesuatu benda dari rupa bentuk je taw"


wokey..siap..mitak-mitak berjaya..huhuh~

Tak tAHu nAk buAt APa SekArAnG..

Assalamualaikum..

selamat malam n gud nite ncik pidah ucapkan kepada blogger-blogger yang dah tido..yang blom tido tu..jom la b'gosip-gosip dengan ncik pidah..ncik pidah tak taw nak buat apa la sekarang..otak ncik pidah dah suck coz dari tadi lagi duk buat latihan fluid coz dah lama lagi test fluid..test math.csc and material pon ada jugak..blom study-study lagi..adeh..apa nak jadi la..(-.-" )

so..kepada siapa-siapa yang blom tido lagi tu..share2 la cerita dengan ncik pidah nie..bosan la..ncik pidah blom ngantok lagi nie..tak taw nak buat apa..taw tengok cerita PINGU je..huhuh~ cam budak kecik betol ncik pidah nie..ngeh..ngeh..ngeh..

iklan ribena jap..

MinGgu TeST

Assalamulaikum~

warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! ncik pidah tensen!!! warghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
lululululululululu!!! lalallalalal!!! hahahahahhaha!!! hh0h0h0h0h0h0h!!!(separuh tak bet0l dah nie)
(-.-" )

nie la akibat apabila ncik pidah ada 4 test sekali gus dalam 1 minggu..tensen la..tak taw nak study yang mane..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! tolong!!!tolong!!!

list test..
1) test fluid 23/2
2)test math 24/2
3)test csc 25/2
4)test material science 25/2

23/2 hari rabu..24/2 hari khamis 25/2 hari jumaat..dalam hari jumaat ada 2 test kot..adoi..mampus..subjek mane perlu ncik pidah study nie..warghhhhhhhhhh!!!

mak!!! nak balik umahhhhhhhhhhhhhh!!!(sobx3x..tengah nangis)

doakan ncik pidah boleh hadapi dugaan nie semua..doakan ncik pidah boleh score test-test nie semua ye...(-.-" )

Sunday, February 20, 2011

SAyA SEoRAnG BLogGer YAng AKtiF

Assalamualaikum~

saya seorang blogger yang aktif!! eh..aktif ke?? agak-agak kamu semua cane ye..hehe (^.^" )

c0ntESt SEnYUm PALinG CEriA

Assalamualaikum~

hehehe...ncik pidah join contest ke-2 untuk hari nie..contest senyum paling ceria...kepada siapa-siapa yang b'minat..boleh la join..kalau nak join klik sini ye...


wahhhhhhhhhhhhhhhhh!!! malu nyer nak tunjuk pic sendiri tengah senyum..tapi d'sebabkan contest nie suruh letak pic senyum..so.ncik pidah m'beranikan diri letak pic ncik pidah tengah senyum..nie pic nyer (-.-" )

jangan la tengok lama-lama pic 2..ada jerawat besar kat dahi 2..malu la...(-.-" )
oh ya..kenapa ncik pidah senyum time amik pic nie?? hehee..meh sini nak cerita..

ncik pidah senyum time amik pic nie coz ncik pidah kenyang..baru je lepas makan buah-buah kat pesta buah tu..makan buah durian,manggis,langsat.rambutan..makan tak ingat dunia time nie..sampai kembung perot ncik pidah.aiyak..oh ya.ncik pidah atas bukit 2..sejok!! best!! ngahahah!!!p'mandangan atas bukit kt bayan lepas cantik kot...tapi ncik pidah xde pic p'mandangan tu..sori ye..

ermm..tu je ulasan ncik pidah..terima kasih...=D

c0nTEsT tEkA LiRik lAgu

Assalamualaikum

tadi duk asik nak join bloglist-bloglist je..sekarang tiba-tiba t'ingin nak join contest pulak..kali nie ncik pidah nak cuba nasib join contest cik fyna nie..nak join klik sini ye..

ncik pidah tag kt

SEgMEn BLogList j0m KEjAr t0o EsAh

Assalamualaikum

wah!! segmen nie cam m'narik je..j0m ramai-ramai kejar tok esah nie..hehe..nak join segmen nie..klik sini ye..

lama nya tak main kejar-kejar..t'ingat zaman kecik-kecik dulu selalu je main polis entire ngan kawan-kawan..lawak je..hehe..jom kita sama-sama review blog tok esah nie..ermm..blog tok esah nie m'narik..entri-entri yang tok esah pon best baca..n bosan..ada 1 entri tu buat ncik pidah gelak t'golek-golek taw..lawak..hahaha...tok!! jom main kejar-kejar nak..heheh...

wokey..dah siap dah join bloglist tok esah nie..heheh

cEQ NAk JOIn BLogList TOmAtOKErinG

Assalamualaikum~

bloglist ke-3 ncik pidah join..ngahahah!! k'gilaan nak join bloglist..ngeh4!!!

meh ncik pidah nak kritik blog cik tomato nie..wah!!! backgroud cik tomato!! happy tree friend!! cite feveret ncik pidah tu..heheh(^.^)..entri-entri cik tomato pon best baca..
blog yang m'narik...tu je kot..maceh ye..

j0m SErtAi bLogLisT BLog BUDaK BOtAk..

Assalamualaikum~
wah!! nie bloglist ke-2 untuk hari nie ncik pidah join...nak join semua bloglist la..boleh?? (^.^)

oh ya...ncik budak botak..ncik pidah seorang budak lelaki..jangan letak kat list blog putari ye..hehe..

ncik pidah tag kt 3 org nie..

SAYa nAk JOin BLogLiSt neLLy The STrAnge

Assalamualaikum~

selamat pagu semua ncik pidah ucapkan kepada semua blogger-blogger =D
kepada yang masih tidur tu..bangon-bangon la ye..dah pukul 9 pagi dah nie..tak kan nak tido lagi kot..hehe..

bangon-bangon pagi teros bukak laptop..check asgment apa yang blom ncik pidah buat lagi sambil online =D...t'ingin pulak yang join bloglist nelly the strange nie..kepada siapa-siapa yang join..klik sini ye..maceh!!(^.^)..oh ya..cik nelly!!.ncik pidah nak join katerogi sempoi ye..heheh

ncik pidah tag..

Friday, February 18, 2011

j0m SErtAI bLogLisT IR @ BLog LEbAh


Assalamualaikum semua!!

disebabkan terlalu bosan hingga taktaw nak buat apa..so..ncik pidah pon join la semua segmen yang d'anjurkan oleh siapa-siapa yang anjur..wokey..nie segmen no 2 ncik pidah..

sekarang masa untuk bercerita tentang blog lebah ncik IR nie..hehe..ncik pidah nak panggil ncik IR dengan nama ncik lebah boleh tak? cam best je nama ncik lebah..hehe..kalau tak boleh..cakap awal-awal taw...hohoh..wokey la..blog ncik lebah nie sangat2 m'narik..suke la animasi lebah-lebah yang bergerak tu..cane ncik lebah buat? ajar ncik pidah??pliz sensei!!! teach me!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hehe..entri-entri yang ncik lebah post pon m'narik..suke baca..kadang-kadang ncik pidah ada t'gelak golek-golek kat lantai coz baca blog ncik lebah nie..adoi..malu eden..hehe..sekian terima kasih...


(cukup 100 patah perkataan tak??lama tak m'garang..blur idea nak cerita pasal apa)

SAya JOin BLogLIst YuYU ZUlAIkHa


Assalamualaikum semua...


uhuk!! uhuk!! uhuk!! batuk pulak ncik pidah nie..adeh..panas..ujan..panas..ujan..last-last..ncik pidah dapat batuk jugak..taksuke!!! (-.-" )

pape pon..ncik pidah nak ucapkan selamat kembali berblog wahai ncik pidah..buzy nampak 2,3 minggu nie..hahaha.."cakap dengan diri sendiri..adoiii" =D

hah!!! j0m join segmen ynag d'anjurkan oleh akak yuyu nie nak tak?? segmen yang ncik pidah join sekarang nie..jom la join..nak join klik sini ye..

wokey..sini nak gosip-gosip pasal blog akak yuyu nie..
-blog akak yuyu nie m'narik..
-entri pon best baca and tak bosan..
-tu je kot sekian terima kasih..


Wednesday, February 9, 2011

nAk JOin bloGLIst kRoLe BoleH??

Assalamualaikum ...

tengah2 b'walking2 tadi..ada t'jumpa 1 contest..lama nya x masuk contest..
jom ramai-ramai join contest dari kReL0

senang je contest dia..juz...copy balik banner yang dia buat...


pahtu..tag sorang kawan anda..cam ncik pidah nak tag kat abg wan la..huhuh

ok..dah siap..hope boleh menang..hehe

YEaH!!! DAPAt ONliNE!!! Epi!! EPi!!!

Assalamualaikum semua~

pekaba??lama tak dengar berita kamu semua..hehe..pejam celik pejam celik..dah 2 minggu dah ncik pidah tak online..agak lama jugak..nanti nak up tak online sebulan la pulak..huhuh..

dah macam-macam entri dah ncik pidah t'lepas..banyak sangat-sangat...waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..(-.-" )

pape pon..ncik pidah nak b'blogwalking2 la dulu..takde idea nak tulis entri baru la..jom walking2...ngeh4

Friday, January 28, 2011

BUayA MEraH

Assalamualaikum semua..

time ncik pidah tengah berwalking-walking kat blog tadi..ncik pidah t'jumpa 1 blog nie..sangat2 m'narik...banyak cerita best yang ada dalam blog nie..

antara entri m'narik yang ncik pidah jumpa dalam blog dia..



jemput la baca entri nie..cam m'narik je..bagi ncik pidah la..


bAliK!!

Assalamualaikum..

korg tahu tak hari ni hari apa???hehe..4 ur infomation..hari 28/1/2011..yeah!!! dah sampai waktu tuk balik kampung!!! hahaha..rindu kat family and anak-anak ayam kat rumah..nasib baik hari ni boleh balik...(^.^) apa?? kenapa ncik pidah balik??laaa..tak kan korg semua tak tahu..start dari 28/1-7/2 warga mahasiswa and siswi dapat cuit semperna tahun baru cina..heheh..tapi..budak-budak sekolah tak boleh cuti..sebab korg kena belajar tahu..kami takpe..sebab kami dah expert dah...ngahahah!! prasan betol ncik pidah nie..hehe..

so..kepada mahasiswa n siswi..korg semua balik kampung bila??ada yang tak balik ke?? kalau balik..dah ada tikat dah??jangan jadi cam ncik pidah pulak..takde tiket nak balik nie(T_T)

pape pon..kepada yang tak balik..jangan la bersedih..gunakan kemudahan telefon untuk berhubung ngan family ye..and kepada yang boleh balik..ncik pidah nak ucapankan selamat bercuti..enjoy cuti kamu tu ye..enjoy enjoy jgk..tapi p'lajaran jangan lupa tahu..nanti dah habis cuti blabak test, asgment, quiz yang korg kena buat..so..get ready ye..

SELAMAT BERCUTI SEMUA..AND SELAMAT M'YAMBUT TAHUN BARU CINA KEPADA WARGA2 CINA..NAK ANGPUA!! NAK ANGPAU!!

Monday, January 24, 2011

2 hAri In SEMinggU??

Assalamualaikum semua??(^.^)

hArap kalian semua berada dalam keadaan sihat-sihat belaka..hehe..apa tujuan tajuk entri untuk pagi yang buta ini??hah..2 hari in seminggu..agak-agak korg pasal apa ye??hehe..meh sini ncik pidah nak cerita..

ncik pidah nie sorg mahasiswa yang belajar kat UiTM penang..pada minggu lepas..ncik pidah ada 2 hari je kelas dalam seminggu..serius b0san...pasal nak 2 hari pulak dalam seminggu??bosan la duk rumah!! asik bangon tido..bangon tido..tapi..badan takde pulak gemok-gemok..pelik je..aiyakkk~

pada minggu lepas..ncik pidah ada kelas pada hari isnin and rabu je..selase,khamis and jumaat takde kelas pon(-.-" )..sabtu and ahad takyah gtaw la..dah memang sabtu n ahad public holiday pon kan...

kenapa ncik pidah takde kelas hari selase.khamis jumaat??kenapa ye?/agak-agak korg kenapa??hehe..meh nak cerita..hari selase ncik pidah ada 1 kuliah je...itu pon tutor..n lctrer takde buat latihan tutor lagi..so..kelas cancel..and selasa jugak ncik pidah ada lab..tapi lab ncik pidah sekali untuk 3 minggu je..minggu nie takde..minggu depan baru ada..adeh(-.-" )

pada hari khamis pulak..1 malaysia hari hari thaipusam..haha..pssttt!! p'rayaan ini untuk orang india je taw..bangsa lain yang nak kalut nak sambut raya jugak..haha..so..UiTm umun cuti padahal kat UiTm takde kaum india pon (-.-" )

pada hari jumaat pulak..ncik pidahada 1 kelas je..kelas material science pada pukul 10pg..tapi lctrer takmau buat kelas pulak coz lctrer ada hal...aiyaaak~

so..2 antara sebab-sebab ncik pidah ada kelas 2 hari je in seminggu..serius bosan gila duk rumah..tak taw nak buat apa..last-last..tido jugak..hmmmm...

itu je cerita pasal 2 hari in seminggu..cam bosan pulak kan..hahaha..pape jela...
(^.^)

Apa YANg DAh JAdi NIe??

Assalamualaikum..

argh!!! pe dah jadi nie!!! pe dah jadi ngan ncik pidah nie??adakah ncik pidah makin m'gecil??oh tidak!! jangan la cakap ncik pidah makin kecik..tak suke la..(-.-" )

f0r ur infomation..time ncik pidah form 5..serius ncik pidah gemok..berisi la..takde la gmeok sangat..hehe..ermmm..kalo tak silap..berat ncik pidah time form5 55kg and ukur lilit pinggang ncik pidah 29 or 30...

tapi!!!itu dulu..time sekolah dulu-dulu..sekarang nie(-.-" )

pe dah jadi!!! berat ncik pidah turun chow-chow kot..dari 55 kg ke 45 kg..sekarang ncik pidah sangat-sangat kecik(-.-" )..dulu pakai seluar saiz 29..sekarang pakai seluar saiz 27 -0n longgar lagi..pe dah jadi ngan ncik pidah nie??k'kurangan zat makanan ke apa??dah macam-macam cara dah ncik pidah buat nak upkan balik berat n saiz pinggang ncik pidah..tapi..nothing happen..still the same..argh!!! what happen to me hah!!!


oohhhhhhhhhhhhhhh tidaaaaaaaaaaaaaakkk!!! nak berisi cam dulu balik!!!
(-.-" )

7 Ayat CinTA

Assalamualaikum~

pagi nie ncik pidah nak ceritakan 7 ayat-ayat cinta...entri menarik nie...mesti baca taw..huhu~

Sabada Rasulullah S.A.W .." barang siapa yang m'hafal dan m'gamalkan 7 kalimah ini akan d'mulaikan Allah S.W.T dan malaikat dan akan d'ampunkan dosa-dosa nye walau sebanyak buih d'lautan"

1)Bismillahirrahmanirrahmin
-d'baca setiap kali ingin m'lakukan se'suatu p'kara..

2)Alhamdulillah
-d'baca setiap kali selesai m'lakukan sesuatu p'kara..

3) Astaghfirullah
-d'baca jika t'silap m'gatakan sesuatu yang buruk..

4)InsyaAllah
-d'baca jika ingin m'lakukan sesuatu pada masa akan datang..

5)Lahaulawalaquawwataillabillah
-d'baca bila tak dapat m'lakukan sesuatu yang berat atau m'lihat sesuatu yang buruk..

6)Innalillah
-d'baca bila kita berada dalam musibah atau m'lihat k'matian atau m'dengar k'matian..

7)LaailaahaillAllah
-baca lah s'panjang hari tak kira siang atau malam s'banyak-banyak nya..


Amalakan selalu moga-moga kita t'golong d'kalangan orang yang t'pilih oleh Allah S.W.T

renung-renungkan dan selamat beramal(^_^)

tEstinG jAp

Assalamualaikum sume...

testing jap..
test..
test..
test..
test..
test..
test..

nAk TUkAr

Assalamualaikum~

entri nie d'buat juz nak tahu p'dapat korang..p'dapat pasal ncik pidah nak tukar tajuk blog ncik pidah..bley ke tajuk blog nie d'tukar??kalo bley?? cane nak tukar??
ajar la..ajar la..ngeh4...siapa-siapa yang ajar ncik pidah cara nak tukar tajuk blog..ncik pidah belanja choki2..best kot choki2 nie..hehe~

kerjasama anda amat ncik pidah hargai..terima kasih~

Sunday, January 23, 2011

4 fAKta MenARiK

Assalamualaikum~

hai!!! hari nie ncik pidah nak share 4 fakta m'narik yang belom d'ketahui di buni nie..(^.^)
nak tahu 4 fakta tu tak??cepat cakap yeeee!!hehe..wokay~..fakta-fakta nyer ialah..




fakta 1: kamu semua tidak boleh sentoh semua gigi kamu dengan lidah...

















































fakta 2: selepas baca fakta 1..dengan automatik nyer kamu semua try sentoh semua gigi kamu dengan lidah kan...





































































fakta 3:selepas baca fakta 2, kamu senyum..kan..kan..kan..(^.^)

































































































fakta 4: mesti kamu t'ingin nak copy n paste coz kamu nak kenekan kawan-kawan kamu yang len kan..hahaha..ye..boleh..ncik pidah kasi..amik la...
(-.-" )
ada siapa terbuat pe yang fakta-fakta 2 cakap ke??heheh~