Friday, January 28, 2011

BUayA MEraH

Assalamualaikum semua..

time ncik pidah tengah berwalking-walking kat blog tadi..ncik pidah t'jumpa 1 blog nie..sangat2 m'narik...banyak cerita best yang ada dalam blog nie..

antara entri m'narik yang ncik pidah jumpa dalam blog dia..



jemput la baca entri nie..cam m'narik je..bagi ncik pidah la..


bAliK!!

Assalamualaikum..

korg tahu tak hari ni hari apa???hehe..4 ur infomation..hari 28/1/2011..yeah!!! dah sampai waktu tuk balik kampung!!! hahaha..rindu kat family and anak-anak ayam kat rumah..nasib baik hari ni boleh balik...(^.^) apa?? kenapa ncik pidah balik??laaa..tak kan korg semua tak tahu..start dari 28/1-7/2 warga mahasiswa and siswi dapat cuit semperna tahun baru cina..heheh..tapi..budak-budak sekolah tak boleh cuti..sebab korg kena belajar tahu..kami takpe..sebab kami dah expert dah...ngahahah!! prasan betol ncik pidah nie..hehe..

so..kepada mahasiswa n siswi..korg semua balik kampung bila??ada yang tak balik ke?? kalau balik..dah ada tikat dah??jangan jadi cam ncik pidah pulak..takde tiket nak balik nie(T_T)

pape pon..kepada yang tak balik..jangan la bersedih..gunakan kemudahan telefon untuk berhubung ngan family ye..and kepada yang boleh balik..ncik pidah nak ucapankan selamat bercuti..enjoy cuti kamu tu ye..enjoy enjoy jgk..tapi p'lajaran jangan lupa tahu..nanti dah habis cuti blabak test, asgment, quiz yang korg kena buat..so..get ready ye..

SELAMAT BERCUTI SEMUA..AND SELAMAT M'YAMBUT TAHUN BARU CINA KEPADA WARGA2 CINA..NAK ANGPUA!! NAK ANGPAU!!

Monday, January 24, 2011

2 hAri In SEMinggU??

Assalamualaikum semua??(^.^)

hArap kalian semua berada dalam keadaan sihat-sihat belaka..hehe..apa tujuan tajuk entri untuk pagi yang buta ini??hah..2 hari in seminggu..agak-agak korg pasal apa ye??hehe..meh sini ncik pidah nak cerita..

ncik pidah nie sorg mahasiswa yang belajar kat UiTM penang..pada minggu lepas..ncik pidah ada 2 hari je kelas dalam seminggu..serius b0san...pasal nak 2 hari pulak dalam seminggu??bosan la duk rumah!! asik bangon tido..bangon tido..tapi..badan takde pulak gemok-gemok..pelik je..aiyakkk~

pada minggu lepas..ncik pidah ada kelas pada hari isnin and rabu je..selase,khamis and jumaat takde kelas pon(-.-" )..sabtu and ahad takyah gtaw la..dah memang sabtu n ahad public holiday pon kan...

kenapa ncik pidah takde kelas hari selase.khamis jumaat??kenapa ye?/agak-agak korg kenapa??hehe..meh nak cerita..hari selase ncik pidah ada 1 kuliah je...itu pon tutor..n lctrer takde buat latihan tutor lagi..so..kelas cancel..and selasa jugak ncik pidah ada lab..tapi lab ncik pidah sekali untuk 3 minggu je..minggu nie takde..minggu depan baru ada..adeh(-.-" )

pada hari khamis pulak..1 malaysia hari hari thaipusam..haha..pssttt!! p'rayaan ini untuk orang india je taw..bangsa lain yang nak kalut nak sambut raya jugak..haha..so..UiTm umun cuti padahal kat UiTm takde kaum india pon (-.-" )

pada hari jumaat pulak..ncik pidahada 1 kelas je..kelas material science pada pukul 10pg..tapi lctrer takmau buat kelas pulak coz lctrer ada hal...aiyaaak~

so..2 antara sebab-sebab ncik pidah ada kelas 2 hari je in seminggu..serius bosan gila duk rumah..tak taw nak buat apa..last-last..tido jugak..hmmmm...

itu je cerita pasal 2 hari in seminggu..cam bosan pulak kan..hahaha..pape jela...
(^.^)

Apa YANg DAh JAdi NIe??

Assalamualaikum..

argh!!! pe dah jadi nie!!! pe dah jadi ngan ncik pidah nie??adakah ncik pidah makin m'gecil??oh tidak!! jangan la cakap ncik pidah makin kecik..tak suke la..(-.-" )

f0r ur infomation..time ncik pidah form 5..serius ncik pidah gemok..berisi la..takde la gmeok sangat..hehe..ermmm..kalo tak silap..berat ncik pidah time form5 55kg and ukur lilit pinggang ncik pidah 29 or 30...

tapi!!!itu dulu..time sekolah dulu-dulu..sekarang nie(-.-" )

pe dah jadi!!! berat ncik pidah turun chow-chow kot..dari 55 kg ke 45 kg..sekarang ncik pidah sangat-sangat kecik(-.-" )..dulu pakai seluar saiz 29..sekarang pakai seluar saiz 27 -0n longgar lagi..pe dah jadi ngan ncik pidah nie??k'kurangan zat makanan ke apa??dah macam-macam cara dah ncik pidah buat nak upkan balik berat n saiz pinggang ncik pidah..tapi..nothing happen..still the same..argh!!! what happen to me hah!!!


oohhhhhhhhhhhhhhh tidaaaaaaaaaaaaaakkk!!! nak berisi cam dulu balik!!!
(-.-" )

7 Ayat CinTA

Assalamualaikum~

pagi nie ncik pidah nak ceritakan 7 ayat-ayat cinta...entri menarik nie...mesti baca taw..huhu~

Sabada Rasulullah S.A.W .." barang siapa yang m'hafal dan m'gamalkan 7 kalimah ini akan d'mulaikan Allah S.W.T dan malaikat dan akan d'ampunkan dosa-dosa nye walau sebanyak buih d'lautan"

1)Bismillahirrahmanirrahmin
-d'baca setiap kali ingin m'lakukan se'suatu p'kara..

2)Alhamdulillah
-d'baca setiap kali selesai m'lakukan sesuatu p'kara..

3) Astaghfirullah
-d'baca jika t'silap m'gatakan sesuatu yang buruk..

4)InsyaAllah
-d'baca jika ingin m'lakukan sesuatu pada masa akan datang..

5)Lahaulawalaquawwataillabillah
-d'baca bila tak dapat m'lakukan sesuatu yang berat atau m'lihat sesuatu yang buruk..

6)Innalillah
-d'baca bila kita berada dalam musibah atau m'lihat k'matian atau m'dengar k'matian..

7)LaailaahaillAllah
-baca lah s'panjang hari tak kira siang atau malam s'banyak-banyak nya..


Amalakan selalu moga-moga kita t'golong d'kalangan orang yang t'pilih oleh Allah S.W.T

renung-renungkan dan selamat beramal(^_^)

tEstinG jAp

Assalamualaikum sume...

testing jap..
test..
test..
test..
test..
test..
test..

nAk TUkAr

Assalamualaikum~

entri nie d'buat juz nak tahu p'dapat korang..p'dapat pasal ncik pidah nak tukar tajuk blog ncik pidah..bley ke tajuk blog nie d'tukar??kalo bley?? cane nak tukar??
ajar la..ajar la..ngeh4...siapa-siapa yang ajar ncik pidah cara nak tukar tajuk blog..ncik pidah belanja choki2..best kot choki2 nie..hehe~

kerjasama anda amat ncik pidah hargai..terima kasih~

Sunday, January 23, 2011

4 fAKta MenARiK

Assalamualaikum~

hai!!! hari nie ncik pidah nak share 4 fakta m'narik yang belom d'ketahui di buni nie..(^.^)
nak tahu 4 fakta tu tak??cepat cakap yeeee!!hehe..wokay~..fakta-fakta nyer ialah..




fakta 1: kamu semua tidak boleh sentoh semua gigi kamu dengan lidah...

















































fakta 2: selepas baca fakta 1..dengan automatik nyer kamu semua try sentoh semua gigi kamu dengan lidah kan...





































































fakta 3:selepas baca fakta 2, kamu senyum..kan..kan..kan..(^.^)

































































































fakta 4: mesti kamu t'ingin nak copy n paste coz kamu nak kenekan kawan-kawan kamu yang len kan..hahaha..ye..boleh..ncik pidah kasi..amik la...
(-.-" )
ada siapa terbuat pe yang fakta-fakta 2 cakap ke??heheh~

aL-kIsaH

Assalamualaikum~

pekaba semua? aiyakk~lama betol ncik pidah tak update blog..maybe coz k'kurangan idea kot..heheh..pape pon..hari ni ncik pidah nak update blog lepas dapat 1 cerita bagi ncik pidah agak lucu jugak la..kawan ncik pidah yang cerita..ncik pidah tolong update..jahat kan..curik idea orang..apela ncik pidah nie...cerita dia cam nie...jom dengar ncik pidah nak bercerita nie..

tersebut la al-kisah,3 sekawan..seorang nama GILA,seorang nama OTAK, seorang nama SESAT..dorg nie plan nak pergi berkhemah kat dalam hutan..so, next day, pergi la b'khemah mereka semua..time tengah b'khemah dalam hutan..tiba2 seorang kawan dorg yang nama SESAT hilang..k'mungkinan sesat kot..pah tu GILA and OTAK pon cari la s SESAT yang hilang nie...dah hampir 2 minit cari..tak jumpa2..dorg pon pergi la balai polis buat aduan tentang k'hilangan SESAT..

GILA: weyh OTAK..kau rest la dulu kat pagar nie ye coz ada kerusi situ...ko duduk la dulu..biar aku pergi buat aduan..
OTAK: okay..

masuk balai polis and buat aduan

GILA: ncik polis..saya nak buat aduan..kawan saya sesat dalam hutan...
ncik polis: owh..kawan kamu sesat dalam hutan..boleh2..siapa nama kawan kamu tu??
GILA: nama dia SESAT tuan..
ncik polis: pe??saya taw la kawan kamu sesat..apa nama dia??
GILA:nama dia SESAT la...
ncik polis: kamu nie...jangan la main-main..saya serius nie..siapa nama kawan kamu yang sesat tu!!!
GILA: kan saya dah gtaw..nama kawan saya nie SESAT..
ncik polis: weyh!!!kau gila ke?? aku tahu la kawan kau sesat..aku nak tanya nama dia apa???
GILA: ye!! saya memang GILA pon ncik..kan saya dah gtaw..nama kawan saya yang sesat tu SESAT..
ncik polis:apa?? kau GILA??
GILA: yupx..saya GILa..
ncik polis: otak ko duduk kat nama weyh??
GILA: ada..OTAk saya duk kat pagar..kenapa??

ncik polis tu benggong lalu buat x taw pasal kes dorg...alahai..sian GILA,OTAK n SESAT nie....adohai..

Wednesday, January 19, 2011

j0m geGaR blOG!

Assalamualaikum..

time duk asik blogjogging tadi..tiba-tiba t'nampak segmen abg ben kita nie..so..ncik pidah amik peluang nie untuk join segmen nie..cam best je..huhuh..


syarat-syarat nak join..
1)pastikan blog anda bebas VIRUS..
2)tiada WIDGET yang m'heavy metalkan p'geledah..
3)dan blog itu milik kita sendiri..

heheh...senang je kan..jom la ramai-ramai join..
nak join klik sini..BEN ASHAARI

...........

Assalamualaikum..

mcik pidah!! sila la tido sekarang!!sebab anda ada kelas pukul 8pg-12tghari, pah tu..pukul 3ptg-5ptg..nad last pukul 8mlm-10mlm...anda kan kamu bahawa esok m'rupakan hari yang paling pack bagi ncik pidah?so..ncik pidah..sedar la..awak perlukan rehat yang cukup untuk belajar esok,,dah2..stop blogging..now!! time to sleeping2 pulak..dah2..turn off ur laptop rite now!! i say rite now!!!!

waaaaaaaa..sobx3x..(-.-" )..kena tido jugak nampak nyer..ye..baik la..ncik pidah tido..nak tido ngan selimut biru and dolphi la..wokey..nite semua,,sweet dream..jangan wet dream pulak..bahaya...hahaa...assalamualaikum semua..ermmm..kepada siapa-siapa yang baca entri nie pagi esokan nyer..ncik pidah nak ucapkan.selamat pagi..have a nice n beautiful day~ (^.^)

TAk BOleH nAk tiDuR (T_T)

Assalamualaikum..

kawan-kawan!!! argh!!! ncik pidah tak boleh nak tido la..adeh...tolong ncik pidah tido..bagi la tips pape pon..asalkan ncik pidah ley tido..boleh tolong tak??

kerjasama anda amat ncik pidah hargai...terima kasih kepada siapa-siapa yang sudi tolong ncik pidah(^.^)


ntah pape je ncik pidah nie...ish2..ngarut je kije dia..aiyaakkkk~

Monday, January 17, 2011

f0lLower YAng KE 40..

Assalamualaikum~

eh..sedar x sedar..dalam masa 2 hari..dah 10 orang blogger follow blog ncik pidah..date 15/1 ..baru 30 org follow..sekarang 17/1 dah masuk 41 org dah followa..wah!! bangaa rasa nyer..walaupon baru 40 org..blom 400 lagi..kalau 400..senyum lebaq sampai telingo noh..hehe..

pape pon..ncik pidah nak ucapakan tahniah and b'banyak terima kasih kepada abhamz kerana sudi follow blog ncik pidah yang ntah pape nie..kepada siapa-siapa yang nak kenal ncik abhamz..boleh klik sini ye abhamz

nanti senang2 ncik pidah bai la award kat follower ncik pidah yang ke 10,20,30,40,50,60,70,80,90,100. n lagi2 la..

pape pon..kepada semua follower ncik pidah yang sudi follow blog ncik pidah..waaaaaaaaaaaa..terima kasih banyak2..t'haru nie..sob3..nangis jap coz terharu sangat...tu je ucapakan dari ncik pidah..waaaaaaaaaaaaaaaa!!
(lari turun pentas sambil cover muke nangis ngan tangan) hehe..

LuCU La AkAk Aku nie..

Assalamualaikum~

hah..hari nie nak cerita pasal akak ncik pidah nie..ish...ye!! ncik pidah ada 2 orang akak..blom taw lagi ke?so..ncik pidah dah gtaw nie..taw2 la ye..huhu..banyak kes-kes lucu akak pidah nie..meh nak bercerita sikit..

time dalam kereta..
akak: pi!! maybank kak dah ley wat tubik seribu jela..xley nok buat tubik 2 ribu..pah gano nok baya duit plan umoh nie??dale bank pi ado bapo lagi?
ncik pidah: la...bakpo x ley wat tubik 2 ribu lalu nyo??ermm..ado la dale seribu lebih lagi..nok pinje ko??
akak: ermm..pinje duit pi dulu la deh..nati kak dah baya balik..2 la cocok meta..nanti cocok kad bank isle kak dah kali la deh..wokey~nie no dia..*******************
(5 minit lepas tu)
ncik pidah: kak dah..pi ley wat tubik seribu jah...xpo ko..pah 2..kad kak dah x ley wat tubik duit..dio oyak t'gendal0..
akak; gan0 ley t'gendalo nyo??
ncik pidah: mno pi taw..pi tekan no gini-gini x ley nie...
akak: laaaa..bukey no 7..no 5 la...
ncik pidah; yak eh...hok kak dah tulis 7 tu bakpo..pi tekey la 7..kak dah silap tulis..
akak; eh..saloh kak dah ko??hahaha..kno block la kad bank kak dah...
ncik pidah: haha..tu la..sapo suh tulis no psword bank pah mato tengok lain...ke saloh tulis doh..pade muko!!
akak: eeeeeiiii!!!kenat la pi nie..sapa hati oyak pade muko ko kak dah..xse baik la!!! huh!!
ncik pidah: eh..ngaju la pulok..ol0l00l0l..kak dah comel...jange la ngaju..nanti pi blnjo kfc deh..
akak: xse!!
ncik pidah: xse pulok?? ermm..ye!! baik..blnjo kak dah shoping..
akak: hah!! ngoti!! yeah!! ok2..xse ngaju doh..nok shoping bayok2 la gitu..hehehe
ncik pidah: abis la burn duit aku pah nie(kata dalam hati)

(T_T) burn duit ncik pidah 100 coz blnje akak shoping...waaaaaaaaaaaaaaaaaa..kenat!! kenat!! kenat!!sie ncik pidah..xdop pitis doh nie..waaaaaaaaaaaaaa..somebody!! anybody!! sudi2 la sedekah kat ncik pidah..xdop pitis doh nie..dale beg duit ado 50 ya jah lonie..aiyakk!! seribu abis wat bayar plan umah..xpela..umah ncik pidah duduk jugak nanti kan...ok je..ades..nak kijo la kalo gitu..ermm...

ermm...hari nie ncik pidah nok kecek klate la..so..kepada sapo-sapo hok dop ley abco..hahaa..sie nyo...nanti belajr la kecek n pahami loghat klate..bes jgok..huhu~

ermm..tumpang tanya...lucu ke tak s'bnr nyer entri nie??hahah~

TeRimA kAsih CAyaNG!!

Assalamualaikum~

entri nie khas untuk my little dolphin je..tapi kalau korg sume nak baca boleh..tapi..segan nyer..mesti korg cakap ncik pidah nie jiwang apa..aaaaaaaaaaaaaaa(jerit sambil tutup muka ngan bantal) (^.^)

terima kasih cayang coz selalu bagi saya support..
terima kasih cayang coz belikan saya tabung tedy tu..comel nyer!!hehe(^.^)
terima kasih cayang coz susah2 cari patung penguin..
terima kasih cayang coz bagi saya magnet merah 2..cantik la..pandai awak pilih..
terima kasih cayang coz selalu jaga k'sihatan saya..t'haru la.. :'(
terima kasih cayang coz terima prangai kanak-kanak ribena saya nie..(malu nyer)
terima kasih cayang coz selalu doakan k'jayaan saya..
terima kasih cayang coz sudi teman saya aritu..
terima kasih cayang!!
terima kasih!!
terima kasih!!


tak sabar nak dapat DOLBLUE nie..hehe..and x sabar nak tengok my little dolphin lompat dapat jupe DOLPHI,CIDY,CANDY,BUBLE,CHOKIE..

cayang!! i love u!! hope u read my entry...muah cayang banyak... :-*

waaaaa...dah luahkan dah..malu nyer..nak ambik bantal tutup muke..dah2..kepada blogger2 lain..jangan la baca..segan nie..dah blush2 dah pon..alahai..hehe

j0m j0iN ConTEst Adik SAya C0mEl CAm miA SAra ciK AIsh


Assalamualaikum~

time duk blog-jogging kat blog kawan-kawan..tiba-tiba t'tarik ngan 1 contest nie..cam m'narik je..contest apa?? hah!! nie tajuk contest dia.. " contest adik saya comel cam mia sara"..mesti t'tnya kenapa ncik pidah t'tarik nak join...sebab anak ncik pidah nie comel...so..nak la join..haha..takde la...ncik pidah blom kawen lagi..5 tahun akan datang baru kawen..huhuhu(dengan my little dolphin) (^.^)

kepada siapa2 nak join contest nie..boleh la join...klik sini ye.. cik aish

nie antara pic-pic anak buah comel ncik pidah..nama dia syaza wardina binti muhammad azi..
lahir pada 21 november 2008..sekarang umur 3 tahun..prangai dia agak2 buas..kalah ncik pidah time kecik-kecik dulu..so..pe lg..let roll out autobots..huhuh~

1) dina buat muke sedih sebab ncik pidah x mo dukung dia...haha~
2)pewit!! pose maut dari cik dina..xde la maut sangat pon~

3) nie muke baru bangon tido..bangon2 teros jerit pakcik pi!!! nak ukung!!(suara dina jerit)
4) tengok lidah ku,..cantik kan..hehe~
5)nak kiss mama dina!!!kata dina kepada ncik pidah..
6)nak makeup before g shoping..macam2 la budak nie sorang(T_T)
7) cak!!! cantik x??
8) eh,..ada tahi lalat la bibir la pulak~
9) wah..best nyer dapat tido atas tilam yang empuk nie..huhu~
10) kak lah..dina..fatihi..abg farid..

nie je pic anak sedara ncik pidah yang ncik pidah sempat upload..banyak lagi..tapi..line tent lembap la pulak (T_T) tensen je..hope ncik pidah ley menang!!! amin3..hehe~

Sunday, January 16, 2011

KErEtA bAru!!!


Assalamualaikum!!

Alhamdulillah!!! yeah!! kereta baru dah nak sampai dah..epy nyer!!! nak taw kereta apa? boleh2..jap..nak tunjuk pic dia ye..


nie dia pic kereta baru tu!!!

kereta myvi je..tapi xpela..janji kereta..boleh bawak g jalan2 n b'lindung dari ujan n panas kan...oh ya...jangan terkejot pulak..nie bukan kereta ncik pidah..ncik pidah nie student lagi..x mampu nak beli kereta sendiri..kalo kereta dalam games tu..jangan cakap la..lebih 10 bijik kot..hehehe..nie kereta akak ncik pidah..cantik tak kereta nei? alaaa..cakap la cantik..hehe..

kereta yang ncik pidah nak beli nanti..yang sampai tiap-tiap malam angau duk bawak kereta nie..ngidam nak beli!! sumpah nak!! kereta 2 design nie smart kot!! stylo..ncem cam ncik pidah..nampak elegant..huhuh..nak tengok tak kereta pe yang ncik pidah nak tu??

nie pic dia..


nie pic dashboard dia..smrat kan..mewah je nak..wah!!!x sabar nak duk dalam keta nie..

nie pic side kereta..amacam??nampak cam kereta sport kan...laju nie..rekaan aerodynamics..dalam lawan arus angin..terbaek!!

wah!!!suke tengok pic yang nie...comel!!!!
yang nie lagi la pergh!!! garang kan kereta idaman ncik pidah nie..huhuh
nie bahagian belakang kereta honda civic type r mugen ncik pidah...lawa kan lampu belakang kereta nie,,,


argh!!!x sabar nak beli kereta nie...dah masuk 1 tahun ngidam nak beli kereta nie..x kire..2nd hand ke..janji nak model nie jgk..kalo 1st hand..dari kilang..harga dia 190 ribu..murah je kan.. (T_T)..xpe..murah ke..mahal ke..kalo dah ngidam..ncik pidah nak b'usaha sampai dapat jugak..nak kereta nie jugak..nanti senang nak balik kampung with my cayang..dia pon selesa nak nanti..kan awak kan..huhuh..lagi 1..kereta nie warna putih!!! ncik pidah suka sangat2 warna putih nie..heheh..warna faveret tu..hehehe..siapa lagi minat kereta??tunjuk la kamu semua suke kereta pe??nanti kite gosip2 la..nak??huhu

Saturday, January 15, 2011

f0lLower YAng KE 30..

Assalamulaikum~

alhamdulillah..pejam celik pejam celik..dah masuk 30++ dah follower ncik pidah..bangga jap(jap..idung tengah naik nie) hahhaa..

pape pon..entri nie specel untuk insan yang bernama hizwan..
korg kenal hizwan ??kalo tak kenal..meh nak kenal kan..

hizwan nie kawan ncik pidah time sem 2,3,4 and sampai kami tamat diploma...dia seorang yang ncem..amat encem..jejaka malaya nie..nanti free-free try la usha dia ye..oh ya...kalau dah bukak blog dia tu.jangan la lupe follow dia pulak..dia still baru lagi..so..jom ramai-ramai follow blog abang wan kita nie..

wan!!! disini ncik pidah a.k.a abg pidah comel nak ucapkan b'banyak terima kasih coz sudi follow blog ncik pidah yang ntah pape nie ye..nanti tuntut la hadiah ngan ncik pidah..sekarang pon b0leh..cepat on mimpi anda..nanti ncik pidah masuk ye..hehe

thnkz u so much!!!

Friday, January 14, 2011

blOggER gEgARkaN "U"

Assalamualaikum~

argh!!! kenapa la terasa cam nak je join segmen nie...cam best je..so..ncik pidah amik k'putusan nak join segmen nie...j0m ramai -ramai join segmen nie,,best taw,,,

kalo nak join klik sini ye adik-adik(^.^)



so..cam biasa la..kalo join segmen mesti ada soalan-soalan cepumas kan..antara soalan-soalan nye ialah..

1)belajar mana??jurusan?? tahun??
wokey!! for ur infomation,,,ncik pidah belajar di universiti teknologi MARA UiTM kampus bukit mertajam penang..jurusan yang ncik pidak amik kat UiTM nie ialah diploma in mechanical engineering(pure mechanical)..sekarang dah masuk tahun 2 dan sem 4 dalam UiTM nie..

2)asal mana?? umur??
ncik pidah asal dari negeri kelantan..hah!! nok kecek klate la sikit...sapo ore klate sini??ejah folo la blog kawe nie..hohoho..kawe anok jati ore klate..sep kito blako!! gomo klate gomo!! umur ncik pidah lonie 19 tahun 6 bulan..kalo ikot tahun..2011 nie..ncik pidah masuk 20 tahun doh la..tuo doh kito nie..hehe

3)kenapa amik jurusan itu??
ncik pidah amik jurusan nie sebab dari f0rm 3 lagi minat ngan jurusan mekanikal..cam best je bunyi dia..m'narik taw..so..lepas PMR ncik pidah amik sains teknikal n b'sekolah kt sm teknik bachok..dari situ..minat t'hadap jurusan nie makin tinggi tahu..belajar punya beljar..pulun abis-abisan..and finally..lepas SPm apply jurusan nie jugak kt Universiti..and sekarang..t'makbul la niat nak sambung diploma in mechanical engineering..bagi siapa-siapa yang minat kira-kira tu..amik la jurusan nie..best taw...nak taw tak subjek2 yang belajar dalam jurusan nie??kalau nak tahu..nanti ncik pidah buat entri baru ye..huhu

4)cita-cita??
InsyaAllah...cita-cita nak jadi engineer yang berjaya..kalau tak..ncik pidah nak buat bisnes kecil-kecilan je..xpo pon..berkerja dengan mane-mane company,,yang penting..gaji ncik pidah halal and ncik pidah mampu tanggung parent,family,my little dolphin and anak-anak ncik pidah nanti,,hehehe

wokey!! siap dah segmen nie..best nyer..nak join lagi la!!

SEnYUmlAh

Assalamulaikum~

kepada semua blogger yang nak baca entri nie..korg semua mesti senyum tahu..kenapa masti senyum??huhuh..sebab senyum nie banyak manfaat nyer..

time tengah belajar subjek basic eletrik engineering hari tu..tiba lctrer yang bercerita pasal senyum..coz dia tengah budak-budak nie semua muka masam je coz x dapat nak tangkap apa yang dia ajar..cerita dia bermula cam nie..

ada seorang pelajar nie..dia dari main kampus..and next kuliah dia kat kampus luar..so..dia drive la moto nak pergi sana..on the way nak pergi tu..tengahari..cuaca panas giler-giler la..lepas 5 minit drive moto..so..sampai la dia..dengan keadaan panas apa..time nak masuk kat pintu kuliah..dia t'tengok sorang pelajar nie..pelajar yang sorang nie pulak muka masam je(maybe baru lepas putus cinta kot..haha)..d'sebabkan dia tengah panas pe...pahtu..tengok muka sorng nie yang masam..dah la dia sekarang tensen..banyak problem..dengan tidak sengaja dia pergi pukul yang muka masam nie..adohai..sian budak tu..tak pasal-pasal kena belasah..woit!!! dah la aku nie tengah panas n tensen ngan masalah2 aku..ko pulak buat muka masam time aq tengok ko..kang lagi panas aku nie..kalo senyum tak pe jugak..aku nak mitak maaf kalo aku berkasar tadi..lain kali..kalo pape pon..mae sure ko selalu senyum...coz senyuman nie mampu m'yejukkan hati orang yang tengah panas..

moral dari cerita nie..lctrer cakap..kita harus la selalu senyum coz senyuman itu sedekah..d'samping itu..senyuman jugak mampu m'yejukakn hati orang yang tengah panas..kalau kita tengok muka orang senyum..epi kan..comel je dia senyum..

tengah-tengah duk dengar cerita lctrer tu..semua orang diam taw..sunyi je..tiba-tiba suara aq t'kuar..
senyum la!! senyum la!! wahai!! cek mek molek..
senyum la!! senyum la!! wahai!! cek mek molek,,

ops!! sori..t'nyanyi pulak..abis gelak 1 kelas..maklum la..suara ncik pidah nie suara orang yang tak matang lagi(-.-" )

kErJA RumAH

Assalamualaikum..

ermm..korg semua dah tahu dah kan ncik pidah balik rumah?? kepada yang tak tahu tu..cepat-cepat la tahu ye..huhuh

ingat kan balik rumah nie..dapat la ncik pidah rest apa..maklum la..penat belajar..(eh..ncik pidah belajar ke?? bukan ke 2 minggu lctrer x masok kelas) (-.-" )..huhu..pape jela...time best duk baring atas sofa yang empun apa...tiba-tiba akak ncik pidah tanya..

akak: oit Pi(gelaran ncik pidah)..
ncik pidah: ye..kenapa??
akak; rajin tak?
ncik pidah: ermm..rajin la jugak..kenapa? kenapa??
akak: yeeeesss!! rajin pon adik aku nie...nanti basuh kereta tu ye..dah kotor dah la..
ncik pidah: hmmmmmmm..dah agak dah..ye..baik la akak..nanti Pi basuh(T_T)

time subuh pulak...lepas solat subuh..plan nak tido..coz selama tido x cukup..huhu..time duk best selimut badan..tiba-tiba akak ncik pidah mai lagi..eeeeeeeeeeeeeii!!! jangan la kacau aku tido!!!

akak: pi!! pi!! pi!!! bang0n!!!
ncik pidah: ye!! dah bangon solat dah tadi..nak tido pulak nie..
akak: tak yah la tido..x baik tido lepas subuh..nanti rezeki tak masuk..hahah(gelak pulak dia)
ncik pidah: hmmm..yela..baik..x tido da,,
akak: yeeesss!!! bagus-bagus!!..pekata pi jadi driver akak hari nie..akak x mau drive kereta la..
ncik pidah: ape??jadi driver??alahai..ye..baik la...pi ikot pe akak cakap(T_T)

arghhhhhhhhhhhhh!!! nie antara kerja-kerja wajid kalau ncik pidah duk rumah..bosan la!! sikit-sikit basuh kereta,,sikit-sikit jadi driver kereta..nak rest!! nak rest!! waaaaaaaaaaaaaaaaa..sob-sob-sob(tengah nangis nie)

ntah bila la kerja tanpa gaji nie akan berakhir..ke memang kerja tanpa gaji nie akan berterusan sampai akhir hayat ncik pidah? some body..anybody..help me!!!(-.-" )