Friday, May 20, 2011

HEader baRu

Assalamualaikum

alhamdulillah..tercapai jugak hajat nak ada header cam blog-blog yang lain..akhir nya..ncik pidah dapat jugak header tu..yeah!!!

jutaan terima kasih ncik pidah nak ucapkan kepada cik tikah coz sudi buatkan header yang cantik tu untuk ncik pidah ye..hargai sangat..blog ncik pidah dah bertambah m'narik dah dengan ada nya header yang cik tikah buat..terima kaseh banyak2 taw...hari yang cerah!! :D

Wednesday, May 11, 2011

SelamAt Hari Ibu

Assalamualaikum..

yeah!! dapat jugak ncik pidah online..epy-epy..hehe..kamu semua apa kabar ye??hope semua sehat-sehat blake la ye..

masih tak terlambat kan untuk ncik pidah ucapkan selamat hari ibu kepada mam ncik pidah yang bernama hayati binti din.."selamat hari ibu mam..sayang mama sangat" hehe..tq coz m'besarkan pi nie..tq coz sanggup tahan dengan prangai pi nie..tq coz sudi masak makanan kesukaan pi..hehe..tq untuk semua pergorbanan mama..sayang mama sangat..

and tak lupa jugak kepada siapa-siapa yang dah bergelaran ibu..ncik pidah nak ucapakan selamat hari ibu untuk kamu semua..

epy mother's day..
:D

Monday, April 25, 2011

1 DoWn And 3 LeFt

Assalamualaikum..

kawan-kawan..hahah..nak tahu something tak??nak tahu taK ?? alaaaa..cakap la nak tahu..cakap la..cakap la.."eh..pesal aku gedik semacam nie"..ish..hehee..

ncik pidah nak gtaw yang ncik pidah la lepas dah 1 paper final..tinggal 3 paper lg..haha..nak gtaw yang nie je sebenar nyer..konpem ramai yang cakap..

"eley..ingatkan nak gtaw apa tadi..nak gtaw yang dia dah lepas 1 paper je..aku yang habis final exam takde nak kecoh-kecoh pon"

waaaaaaaaaaaaaa...

bila la final nak habis nie..tak sabar nak balik rumah..nak qada semua tido-tido yang terlepas nie..

(-.-" )

Wednesday, April 20, 2011

FinAL ExAm


Assalamualaikum..

kawan-kawan!! final exam dah dekat la..tidakkkkkkkkkkkk!!! X(..tak suke!! ncik pidah dah start tension dah nie..

ermm..saya mohamad firdaus sulung(ncik pidah) ingin memohon maaf kalau saya peranah terkasar bahasa, mengumpat siapa-siapa, m'buli siapa-siapa, terkentut tak berbau ke..saya mintak maaf ye..doakan ncik pidah berjaya buat final exam nanti..amin~ ncik pidah pon doakan kawan-kawan yang tengah nak final exam jugak,..gud luck semua..chaiyok!! chaiy0k!! jom berjuang sama-sama..
:)




"All the best to all blogger sekalian"

Saturday, April 16, 2011

aDaKAh KAmu TAhu??

Assalamualaikum..

adakan kamu tahu bahawa...

~cuba tengok zip seluar anda.terterra huruf YKK..YKK b'makna yoshida kogyo kabushibibaisha iaitu sebuah kilang m'buat zip terbesar didunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang nie~

~bunyi (kuek) yamh dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun.sehingga kini kita tidak tahu mengapa~

~ dengan sepotong coklat noleh membunuh angjing? benar!! coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor angjijg yang bersaiz kecil~

~pada tahun 1830.ketchup(sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan~

~tiada satu jam pun di las vegas gambling casinos.dengan ketiadaan jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka~

~nama sebenar rama-rama(butterfly) ialah "flutterby"~

~mosquito repellents or penghalau nyamuk tidak membunuh.sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana mangsa berada~

~pakar dan doktor gigi mengesyokan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang-kurangnya 6 kaki jauh dari tandas untuk menghalang kuman berterbangan ketika anda menggunakkan flush tandas~

~jika 111,111,111 didaradkan dengan 111,111,111 anda akan mendapat jawapan 12345678987654321~

~warna biru adalah warna kesukaan 80% rakyat amerika~

~tanda (#) di keybroad komputer anda sebenarkan dinamakan sebagai "octothorp"~

~kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang nie mengandungi sisik ikan yang telah diproses~

~adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata~

~seekor lipas mampu hidup selama 10 hari tanpa kepalanya~

~nama yang paling banyak umumnya didunia ni ialah Muhammad~

~produk pertama menggunakkan bar code adalah wrigley's gum~

~mexico city tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun~

~mengikut statis dalam kehidupana.ayam adalah haiwan yang paling banyak di dunia mengalahkan manusia keranacara pembiakan yang berleluasa dan senag dibiakan untuk makanan~

~otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv~

~terdapat banyak telefon di Washington D.C menglahakan penduduk-penduduknya~

~jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar.kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik senula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung~

~Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaotu Monalisa(10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)~


~90% dari pembaca yang menbaca info ni kebanyakannya tidak tahu tentang fakta-fakta yang telah diberikan..keajaiban fakta-fakta nie dapat menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusyikalan minda kita sendiri~hehehhe..


~enjoy ur reading~

Thursday, April 14, 2011

bEn AshaAri GegAr Lagi

Assalamualaikum..


abg Ben Ashaari m'gegar lagi..tujuan..no tujuan la..sekadar nak kumpul kenalan blog..
kepada siapa-siapa yang nak join..klik sini ye..ben ashaari
abg ben nak kumpul seberapa banyak blog bermula hari ini (14/4/2011) sehingga (17/4/2011)

b0SAn NyEr

Assalamualaikum~

arghhhhhhhhhh!! ncik pidah bosan la..pagi-pagi buta nie tak taw hala tuju nak pergi mana..nak pergi taman main buai..dah lewat malam..nak pergi tengok match bola...konpen tv tengok ncik pidah..bukan ncik pidah tengok match bola..adeh..

haaaaaaaa....ada siapa nak ncik pidah klik-klik nuffnang korang tak??kalo ada..post la link blog kat entri nie..as fast as kakiku berlari ncik pidah klik..jangan malu-malu..jangan segan-segan ye..hehe.. (^_^)