Tuesday, January 11, 2011

SAya PElajAr UiTM

Assalamualaikum~

tadi time blog-jogging kt blog2 semua..tertarik pulak ngan entri pasal " SAYA PELAJAR UITM"
mana tak nya..ncik pidah kan pelajar uitm jugak..entri pasal "SAYA PELAJAR UITM" tu ncik pidah jumpa kat BPM..nak tahu BPM tu apa??


best pulak baca segmen pasal "SAYA PELAJAR UITM"..nak join la..jom sama-sama join..huhu~

ok..ncik pidah dah nak start bercerita nie..semua duduk and dengar betul-betul cerita ncik pidah nie ye..huhu

nama ncik pidah yang s'bnrnyer ialah mohamad firdaus bin sulung @ abdul hadi bin salleh( sekali ngan nama atok ncik pidah gtaw) sekarang belajar di universiti teknologi MARA di penang..kursus yang ncik pidah amik..dilpoma in mechanical engineering..kursus nie bagi ncik pidah senang je s'bnr kalo kuat b'usaha..tapi kalo prangai asik malas cam ncik pidah nie..memang susahla..huhuh..ncik pidah mula masuk uitm penang nie pada julai 2009 n d'jangka tamat belajar kt uitm penang nie pada april 2012..tu pon kalo ncik pidah xde sangkuk ngan mane-mane sbjk la...nanti degree plan nak sambung kt uitm shah alam..tapi..start 2011..sume budak-budak dilpoma akan sambung degree kat tempat masing2..means..ncik pidah kne sambung degree kat penang lagi la nampak nyer(-.-" )..bosan nyer 5 tahun duk penang..nak duk tempat lain jugak!!

antara pic-pic sepanjang ncik pidah duk uitm..



eh...1 je pic yang m'narik ada dalam laptop ncik pidah..sori ye..hahaha

antara p'galaman pahit manis s'panjang ncik pidah duk kt uitm nie..

1) time sem 1..wahh!! 1st time sambut besday..best gile..x prasan pon aritu besday ncik pidah..dah la besday ncik pidah sama ngan besday lctrer kimia..pah tu..clazmate plk buat surprise time kuliah kimia plk..t'haru la..maceh semua coz sudi wish besday kat ncik pidah..maceh coz baling telur..baling telur..simbah air..kalo tambah garam gula..dah ley buat kek dah 2..hehe

2) kes paling m'malukan(-.-" )..k'jadian nie b'laku time on the way nak g masjid..time tu dah masuk waktu solat zohor dah..otw nak g 2..ramai la junior-junior(kalo laki x pe lagi...nie pompuan..dah la ncik pidah nie p'malu) so..ncik pidah jalan tunduk la..tengok tanah je..jalan punye jalan..pergh!! tuuu!!! ter hantuk kepala ncik pidah kat dahan pokok..kalo slow ok lg..nie sampai b'getar2 pokok 2..semua orang yanga da kat situ terkejut la..kalo t'kejot n tolong ncik pidah bangon x pe jugak..nie tolong gelak kan ncik pidah..adeh..malu deng..time 2 c0ver malu ngan buku je..tutup muke..malu..malu..malu..

3)bila dah masuk sem 3..hehe..well..belagak la sikit..maklum la..dah jadi senior la..junior pon semua hormat2..bangga diri jap time 2..ngahhah!! pahtu..b'laku la k'jadian yang m'malukan jugak di book store..time tu nak beli buku dynamics coz lctrer suh beli..so..g la usha kt kedai buku tu..masuk ngan bangga nyer la..maklum la..senior..semua junior tengok taw..usha semacam je ncik pidah nie..ncik pidah pon pelik jugak..ncik pidah nie bukan nyer encem sangat..tapi nape semua org usha semacam ye??ermm..agak-agak korg nape erk?? tiba-tiba mai la sorg junior kat ncik pidah lalu berkata

junior: bang..bang..nak taw x??
ncik pidah: ye..nape??
junior: abang pkai baju terbalik s'bnr nyer nie..2 pasal ramai org duk usha abg..
nty pergi tandas betol kan balik baju abg 2 ye..
ncik pidah: ......................
(diam lalu kuar dari book store tu)

argh!!!malu nyer..uper-uper nyer ncik pidah pkai baju terbalik..patot la sume org duk usha pelik je..waaaaaaaaaaa..sobx3..berlari-lari ke tandas sambil tutup muke coz malu..malu la..sumpah malu gile..hmm(-.-" ) tapi x pela..benda dah lepas da..kalo d'igt kn kembali..cam lucu pon ade..hehe

ermm..itu je kot cerita pahit manis masam masin selama ncik pidah d uitm penang..harap banyak lagi kenangan m'narik ncik pidah nak buat selama d'uitm nanti..huhuh~

9 comments:

Hagio Sae said...

belajar rajin2..hihihihih~,~

the phantom kid said...

hehe..insyaAllah..

azie5ouh!8 said...

budak utm datang menjengok..
XD

hantu GiGi said...

salam perkenalan dari student UIA!!!

the phantom kid said...

azie: wah!! budak utm mai..(tunduk hormat)

the phantom kid said...

hantu gigi: wah!! hantu gigi dari UIA mai...salam p'kenalan jgk~ (^.^)

mySheiRa said...

salam kenal dr stdent utm :)

the phantom kid said...

mysheira: salam kenal dari warga uitm pulak..=)

♥ sALmiE ♥ said...

hye... salam perkenalan...
sy blogger uthm...jom singgah site sy...
sy follow awk :)