Friday, January 14, 2011

SEnYUmlAh

Assalamulaikum~

kepada semua blogger yang nak baca entri nie..korg semua mesti senyum tahu..kenapa masti senyum??huhuh..sebab senyum nie banyak manfaat nyer..

time tengah belajar subjek basic eletrik engineering hari tu..tiba lctrer yang bercerita pasal senyum..coz dia tengah budak-budak nie semua muka masam je coz x dapat nak tangkap apa yang dia ajar..cerita dia bermula cam nie..

ada seorang pelajar nie..dia dari main kampus..and next kuliah dia kat kampus luar..so..dia drive la moto nak pergi sana..on the way nak pergi tu..tengahari..cuaca panas giler-giler la..lepas 5 minit drive moto..so..sampai la dia..dengan keadaan panas apa..time nak masuk kat pintu kuliah..dia t'tengok sorang pelajar nie..pelajar yang sorang nie pulak muka masam je(maybe baru lepas putus cinta kot..haha)..d'sebabkan dia tengah panas pe...pahtu..tengok muka sorng nie yang masam..dah la dia sekarang tensen..banyak problem..dengan tidak sengaja dia pergi pukul yang muka masam nie..adohai..sian budak tu..tak pasal-pasal kena belasah..woit!!! dah la aku nie tengah panas n tensen ngan masalah2 aku..ko pulak buat muka masam time aq tengok ko..kang lagi panas aku nie..kalo senyum tak pe jugak..aku nak mitak maaf kalo aku berkasar tadi..lain kali..kalo pape pon..mae sure ko selalu senyum...coz senyuman nie mampu m'yejukkan hati orang yang tengah panas..

moral dari cerita nie..lctrer cakap..kita harus la selalu senyum coz senyuman itu sedekah..d'samping itu..senyuman jugak mampu m'yejukakn hati orang yang tengah panas..kalau kita tengok muka orang senyum..epi kan..comel je dia senyum..

tengah-tengah duk dengar cerita lctrer tu..semua orang diam taw..sunyi je..tiba-tiba suara aq t'kuar..
senyum la!! senyum la!! wahai!! cek mek molek..
senyum la!! senyum la!! wahai!! cek mek molek,,

ops!! sori..t'nyanyi pulak..abis gelak 1 kelas..maklum la..suara ncik pidah nie suara orang yang tak matang lagi(-.-" )

No comments: